Zen is een richting waarbij eenvoud, ingetogenheid en natuurlijkheid centraal staan. ZenideeŽn over schoonheid en de spirituele waarden ervan zijn voor een ieder toegankelijk als je de rust en de ruimte in jezelf gevonden hebt van waaruit ze kunnen ontstaan. In de Zen filosofie zit de schoonheid in het ontstaansproces en in de suggestie van volmaaktheid en niet zozeer in het voltooide werk. Dit is duidelijk waarneembaar in Zenkunstvormen zoals Ikebana en de Japanse theeceremonie. Zen nodigt uit tot verstilling en contemplatie.

Download de folder (PDF) over Zen


Zen in de woon- en werkomgeving

De omgeving waarin je dagelijks verkeert, is van grote invloed op je gevoel van welbevinden. Door Zen-elementen te plaatsen in je interieur ontstaat een sfeer van rust en ruimte. Een Zen-element kan bijvoorbeeld een versteend stuk hout zijn, een mooie schelp of een kunstvoorwerp. Ook in de tuin kunnen een of meer Zen-elementen leiden tot een sfeer van verstilling.


De zen-workshops gaan in op de energie van de seizoenen en bestaan uit een mengvorm van meditatie en creativiteit. Ze worden gegeven in gebouw Terra, Kieftsbeeklaan 1, 7607 TA Almelo. Bel voor meer inhoudelijke informatie mijn nummer: 06-3133 3832.